• Το Κύμα - `Ενα εμβληματικό ξύλινο κτίριο πάνω στη θάλασσα στα Λουτρά Αιδηψού. Η ιστορία του θα σας μαγέψει … “Το Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού.Εργασίες αναστήλωσης του ...
    Πριν από 2 χρόνια
Ως οινικός τουρισμός ή οινοτουρισμός ορίζεται η επίσκεψη σε αμπελώνες, οινοποιεία, εκθέσεις και γιορτές κρασιού, κατά την οποία η γευσιγνωσία ή/και η εξερεύνηση των χαρακτηριστικών μιας αμπελουργικής περιοχής είναι το κυριότερο κίνητρο για τους επισκέπτες και αποτελεί μία ειδική και εναλλακτική μορφή τουρισμού.


Διάφορες έρευνες, ανά το παγκόσμιο, έχουν καταγράψει το τι παρακινεί τους ανθρώπους να επισκεφθούν μία αμπελουργική περιοχή με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι, τα κίνητρα είναι διαφορετικά με βάση την ηλικία, το ενδιαφέρον, ακόμη και την εθνικότητα. Οι δέκα βασικοί λόγοι για να επισκεφθούμε μια αμπελουργική περιοχή είναι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για το κρασί, να γνωρίσουμε το περιβάλλον γύρω από το κρασί, (π.χ. γνωριμία με τον οινοποιό, περιοδεία στο οινοποιείο και τους αμπελώνες), να ανακαλύψουμε τον πλούτο των γεύσεων και αρωμάτων, να ταυτιστούμε με τον πολιτισμό και την κουλτούρα (κομψότητα και ρομαντισμός), να συνδυάσουμε φαγητό και κρασί σε ένα οινο-γαστρονομικό ταξίδι αναζήτησης γεύσεων (γαστρονομικός τουρισμός), να γνωρίσουμε από κοντά τις ευεργετικές ιδιότητές του, να επιστρέψουμε στη φύση και να γευτούμε τους καρπούς της, να εκτιμήσουμε το οικοσύστημα (οικολογικός τουρισμός), να περιεργαστούμε την αρχιτεκτονική και την πατροπαράδοτη τέχνη και για μιας άλλης μορφής διασκέδαση, μακριά από τη μονοτονία και τους έξαλλους ρυθμούς των αστικών κέντρων.


Οινοτουρισμός στην Βόρεια  Εύβοια, Αιδηψός:
Το οινοποιείο Vrinioti Wines βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας 15 χιλιόμετρα από την Αιδηψό, στα Γιάλτρα Αιδηψού.
Σε ένα όμορφο, σύγχρονο και λειτουργικό οινοποιείο το οποίο είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου για επισκέψεις.

Η περιήγηση στο οινοποιείο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον επισκέπτη της περιοχής και μια γευστική νότα στο ταξίδι του.
Ξεκινάει με μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και ενημέρωση για την παραγωγική διαδικασία και καταλήγει στο χώρο γευσιγνωσίας όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει ή να προμηθευτεί τα προϊόντα του οινοποιείου.

Contact us