• Το Κύμα - `Ενα εμβληματικό ξύλινο κτίριο πάνω στη θάλασσα στα Λουτρά Αιδηψού. Η ιστορία του θα σας μαγέψει … “Το Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού.Εργασίες αναστήλωσης του ...
    Πριν από 2 χρόνια

Τοπικά Προϊόντα
 
 
 
Τοπικά Ζυμαρικά
Στη Αιδηψό είναι γνωστές για την ποιότητά τους οι χειροποίητες χυλοπίτες, καθώς και ο τραχανάς ξινός και γλυκός.
Γνώστες της παράδοσης και των σωστών υλικών οι τοπικές βιοτεχνίες παρασκευάζουν  και συσκευάζουν με μεράκι τα προιόντα τους.

Μέλι & Βασιλικός Πολτός
Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική
χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής.
Λόγω της μεγάλης και εύφορης περιοχής το μέλι της περιοχής της Βορείου Ευβοίας θεωρείτε από τα πιο
αγνά και άριστης ποιότητας.

Γλυκά

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα γλυκά στην Αιδηψό είναι οι λουκουμάδες. Παραδοσιακοί, με μέλι και καρύδια ή πιο μοντέρνοι με σοκολάτα.
Δοκιμάστε γιαούρτι με μέλι ή γλυκά του κουταλιού που παράγονται στην περιοχή καθώς και παραδοσιακά γλυκά ταψιού μόνα τους ή με παγωτό.
Αν θέλετε απλά να πάρετε κάποιο παραδοσιακό γλυκό μαζί σας στην επιστροφή οι κουραμπιέδες εδώ είναι το πλέον διάσημο γλύκισμα.

Κρασί Βορείου Ευβοίας

Η Βόρεια Εύβοια είναι ένας ευλογημένος από τον Θεό τόπος, οι εύφορες εκτάσεις της είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια πολλών ειδών αμπελιού και έτσι έχουμε αρκετές αξιόλογες ποικιλίες.


Λάδι & Ελιές
`Οπως σε  όλη την Ελλάδα, το ποιοτικό λάδι είναι άφθονο στην Βόρεια Εύβοια.
Ελιές πράσινες, σπαστές, ξιδάτες, πατητές πωλούνται στα τοπικά καταστήματα τροφίμων & στις
λαϊκές αγορές.
 
Σύκα Ταξιάρχη
Τα ξηρά σύκα «Ταξιάρχης Β. Εύβοιας» προέρχονται από συκόδεντρα της ποικιλίας Σμυρνέικη που καλλιεργούνται αποκλειστικά μέσα στη γεωγραφική ζώνη που καθορίζεται επακριβώς από τις κοινότητες Ταξιάρχη, Νέος Πύργος, Αγ. Γεώργιος, Ωρεοί, Ιστιαία, Καμάρια, Καστανιώτισσα.
 
 

Contact us